Over ons

Liefde voor blije mensen

Over ons

Het begin van LETS Restaurant

De keuken van LETS staat onder leiding van chef Mark Minkman.

Mark leerde het vak al vroeg van zijn ouders in wegrestaurant de Goudreinet, waar hij als jong jochie al mee in de keuken stond, “dat was echt gas geven” vertelt hij met een lach op zijn gezicht. “Daarna ging ik als veertienjarig kereltje op stage in de keuken van Het Koetshuis in Bennekom* onder leiding van Wicher Löhr. Man, man, man wat een geweldige kok maar vooral een enorm groot voorbeeld was, en is hij nog altijd voor mij. Door hem begon de liefde voor het vak bij mij alsmaar meer te groeien.”

Vanuit het koetshuis werkte Mark onder andere bij Hotel de Wereld (restaurant O’Mundo) te Wageningen en bij de Lunterse Boer in Lunteren. Vanuit daar is Mark naar De Librije*** in Zwolle gegaan onder leiding van Jonnie en Therese Boer. “Dat was echt kicken! Daar hebben ze me gekneed tot de kok die ik nu ben. De manier van koken van Jonnie vind ik nog steeds geweldig, dat is pure passie wat daar gebeurt in de Librije!”

Vervolgens is Mark weer thuis bij zijn ouders gaan werken in het familiebedrijf, maar het presteren op topniveau bleef altijd wel bij hem kriebelen. Tot in 2013 zijn broer Niels Minkman het Restaurant Het Oude Gemeentehuis in Rhenen op ging starten. “Ik ben daar gaan werken en binnen 6 maanden werd Het Oude Gemeentehuis bekroond met een Bib Gourmand.” Daarnaast staan ze in de top 500 beste restaurants van Nederland en behaalden ze 15 punten Gault Millau. Na 5 jaar is Mark op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en kwam hij terecht bij Parc Broekhuizen (restaurant Voltaire*) in Leersum wat onder toeziend oog staat van Jacob-Jan Boerma***

Parc Broekhuizen ligt op een prachtige locatie en straalt een geweldige ambiance uit, waar het hele team elke dag streeft naar alleen het allerbeste en daarom ook bekroond werd in December 2018 met een Michelin ster. “Ik heb er een geweldige tijd gehad en enorm veel geleerd maar toch wil ik op eigen benen staan en werd ik verliefd op het pand in Oosterbeek aan de Utrechtseweg.”

Voor wat betreft het concept dat hij wil gaan neerzetten in Oosterbeek kwam hij op LETS… Dat staat voor Love Eat Taste Smile. “Ik ga er al mijn liefde voor het prachtige vak instoppen, zodat we geweldige gerechten uit de keuken kunnen serveren. LETS is een plek waar men fantastische wijnen kan proeven en kan genieten van heerlijke gerechten, om vervolgens met een brede glimlach de deur uit te gaan, maar ook om zeker weer terug te komen!”

In onze prachtige open keuken wordt gewerkt met passie, eenvoud en bovenal kwaliteit. De Franse keuken als basis, aangevuld met internationale accenten. We zijn continu op zoek naar de allerbeste producten en ingrediënten. De focus en opperste concentratie kun u beleven aan onze kitchen table, waar je oog in oog staat met onze brigade in de keuken.